Intrebari Si Raspunsuri

Rasfoieste aici intrebarile frecvente despre gama de produse Doulton. Daca nu gasesti raspunsul la intrebarea ta, atunci contacteaza-ne aici

Acest lucru poate varia in functie de utilizare si de calitatea apei, dar cea mai buna indicatie este atunci cand debitul de apa devine considerabil mai mic decat normal. Aceasta reducere a debitului se datoreaza contaminantilor care blocheaza elementul ceramic. Un alt aspect este culoarea. Cand este nou, culoarea filtrului ceramic este alba; orice decolorare in timpul utilizarii se datoreaza faptului ca contaminantii sunt filtrati.

Aceasta este dovada fizica ca filtreaza contaminantii care, in cele mai multe cazuri, sunt invizibili cu ochiul liber. Proprietatile micro-poroase ale ceramicii vor elimina contaminantii care altfel ar fi ajuns nedetectati in paharul cu apa. Culoarea cartusului ceramic va varia in functie de contaminantii care sunt prezenti in apa.

Acest lucru depinde de frecventa utilizarii, de calitatea apei si de tipul cartusului ceramic utilizat. In majoritatea cazurilor, elementul ceramic trebuie inlocuit dupa 6 - 12 luni de utilizare zilnica. Urmatoarele volume de apa pot fi luate in considerare pentru a garanta o performanta optima:

Sterasyl - 10, 000 de litri
Super Sterasyl - 2,000 de litri
Supercarb - 3,800 de litri
Chlorasyl - 3,800 de litri
Ultracarb - 2,300 de litri

Dupa ce aceasta cantitate de apa a trecut prin elementul ceramic, acesta va trebui inlocuit pentru a garanta o performanta optima.

Din pacate, elementele filtrante nu indeparteaza arsenicul din apa. Arsenicul este probabil intr-o stare dizolvata iar pentru a elimina acea forma de arsenic este necesar un tratament cu alumina activata.

Manganul nu va fi indepartat de cartusul ceramic. Pentru a elimina manganul, se poate face un tratament de oxidare iar pentru niveluri scazute de mangan, poate fi utilizat un filtru cu nisip.

Pseudomonas aeroginosa este o bacterie care colonizeaza reteaua de apa si are o dimensiune similara cu E-coli. In acest caz, castusele ceramice au o eficienta de <99,99%.

Da, elementele ceramice Doulton sunt fabricate din 100% materiale naturale.

Datorita numarului mare de specii diferite de bacterii care variaza in functie de forma, marime si caracteristici de crestere, ar fi imposibil ca filtrul ceramic sa fie eficient impotriva fiecarui tip. Cu toate acestea, filtrele ceramice Doulton si British Berkefeld reusesc sa elimine cele mai raspandite si daunatoare specii, bacterii patogene.

Bacteriile patogene pe care le putem eliminat au fost identificate prin teste in laboratoare independente de testare sau sunt extrapolate din datele de testare ale unor microorganisme similare. Mai multe informatii puteti gasi in testele de laborator prezente pe website-ul nostru.

In medie, o familie de patru persoane utilizeaza aproximativ 8 litri de apa pe zi pentru gatit si baut cand se afla in locuinta. Prin urmare, pe baza a 10 litri pe zi pentru patru persoane, durata de viata a cartusului poate fi estimata.

Da, blocarea regulata poate fi datorata turbiditatii sau a particulelor din alimentarea cu apa. Acest lucru dovedeste ca filtrul functioneaza eficient, ceramica elimina contaminantii si prin urmare se reduce fluxul de apa. In astfel de situatii este benefica utilizarea unui pre-filtru pentru sedimente.

Carcasa filtrului este cel mai bine curatata prin desurubarea corpului din cap si stergerea interiorului cu o carpa moale cu apa calda. Este important sa nu incercati sa curatati capul filtrului. Acest lucru poate cauza contaminarea apei filtrate.

Datorita auto-sterilizarii, cartusele ceramice nu vor fi afectate de lipsa de utilizare pentru o perioada de timp. Daca utilizarea normala a filtrului este intrerupta de vacante, cresterea volumului de bacterii heterotrofe inofensive poate duce la un gust ""statut". Problema se rezolva prin a lasa apa sa curga timp de cateva minute.

Filtrul din ceramica de tip Chlorasyl are o insertie bloc de carbon activ care scoate clorul si monocloramina, imbunatatind gustul si mirosul apei potabile.

Va recomandam utilizarea unui burete de vase nefolosit. Frecati invelisul cartusului ceramic pana cand revine la culoarea initiala sau cel putin cat mai aproape de aceasta. Manusile de cauciuc sunt recomandate a fi utilizate in timpul curatarii si NU utilizati NICIODATA sapun sau detergenti. Asigurati-va ca elementul de plastic de la capul cartusului ceramic nu vine in contact cu apa nefiltrata.

Partea ceramica a elementelor noastre de filtrare nu elimina niciunul din aceste materiale organice. Carbonul activat din cartusele ceramice Supercarb, Chlorasyl si Ultracarb pot avea efect. Cu toate acestea, pentru a elimina aceste tipuri de contaminanti sunt necesare cantitati mari de carbon activat si un timp de contact mult mai mare decat cartusele noastre o pot oferi.

Cartusul ceramic nu va indeparta Fluorul, dar pre-filtrul nostru de reducere a Fluorurilor va face acest lucru. Acesta reduce in mod semnificativ fluorul deoarece foloseste un absorbant pe baza de alumina certificat NSF.

Duritatea este cauzata de prezenta ionilor metalici incarcati pozitiv. Duritatea totala se masoara ca echivalent in miligrame pe litru de carbonat de calciu. Duritatea temporara contine numai carbonati si bicarbonati, dintre care cel mai des intalnit este carbonatul de calciu. Duritatea temporara este cauzata de incalzirea apei fiind responsabila de deteriorarea conductelor metalice. Duritatea permanenta in schimb consta existenta sarurilor de metale necarbonatate si nu se precipita la incalzire.

Elementul ceramic nu va elimina duritatea din apa, dar pre-filtrul pentru calcar o va face. Acesta contine o rasina schimbatoare de ioni care reduce duritatea temporara din apa. Acest lucru ajuta la prevenirea formarii calcarului pe vesela si baterii. 

Elementele ceramice Doulton Ultracarb si British Berkefeld sunt potrivite pentru indepartarea formelor de aluminiu sub forma de particule. > 99,99% vor fi indepartate la 0,9 microni sau> 99,99% la 0,5 pana la 0,8 microni. Nu se dovedesc a fi adecvate pentru tratarea aluminiului dizolvat.

Elementele ceramice Doulton Ultracarb si British Berkefeld sunt potrivite pentru indepartarea fierului sub forma de particule. > 99,99% vor fi indepartate la 0,9 microni sau> 99,99% la 0,5 pana la 0,8 microni. Nu se dovedesc a fi adecvate pentru tratarea fierului dizolvat. Pentru a trata apa continand fier solubil, fierul trebuie sa fie oxidat pentru a induce precipitarea inainte de filtrare.

Deoarece Legionella are o morfologie similara cu E-coli, elementele de filtrare ceramice ar trebui sa ofere o protectie similara impotriva Legionellei. Cu toate acestea, legionella este capabila de dezvoltare lenta dupa filtrare, astfel incat, daca doar un singur organism trece prin ceramica ar putea coloniza in cele din urma sistemul de livrare a apei.

Din pacate, elementele filtrante ceramice nu vor elimina nitratii. Dar pre-filtrul nostru pentru nitrati o va face. Pre-filtrul contine o rasina schimbatoare de ioni puternic bazica care are ca efect neutralizarea nitratilor din apa.

Exista o cantitate limitata de cercetari privind estrogenul si estrogenul sintetic, deci nu avem date cuantificabile privind rezultatele eficacitatii produselor noastre in eliminarea acesteia. Datorita proprietatilor chimice ale Estrogenului, consideram ca carbonul activ ar fi eficient in reducerea acestuia. Cu toate acestea, pana la disponibilitatea unei mai bune metodologii de testare, nu putem putem garanta total eficienta.

Cresterea usoara a pH-ului apei care trece prin filtrele ceramice se datoreaza prezentei Wolastonitului in ceramica. Wolastonitul este usor solubil si alcalin, astfel incat se poate dizolva partial in apa pe masura ce trece prin filtru, determinand o schimbare minora de pH care este inofensiva.

TOP