Intrebari frecvente

Cum stiu cand elementul de filtru ceramic trebuie curatat?

Acest lucru poate varia in functie de utilizare si de calitatea apei, dar cea mai buna indicatie este atunci cand debitul de apa devine considerabil mai mic decat normal. Aceasta reducere a debitului se datoreaza contaminantilor care blocheaza elementul ceramic filtreaza. Un alt aspect este culoarea. Cand este nou, culoarea filtrului ceramic este alba; orice decolorare in timpul utilizarii se datoreaza faptului ca contaminantii sunt filtrati.

De ce este decolorat elementul filtrant ceramic?

Aceasta este dovada fizica ca filtreaza contaminantii care, in cele mai multe cazuri, sunt invizibili cu ochiul liber. Proprietatile micro-poroase ale ceramicii vor elimina contaminantii care altfel ar fi ajuns nedetectat in paharul cu apa. Culoarea lumanii va varia in functie de contaminantii care sunt prezenti in apa.

Pentru o performanta optima, cand trebuie inlocuit cartusul ceramic?

Acest lucru depinde de frecventa utilizarii, de calitatea apei si de tipul cartusului ceramic utilizat. In majoritatea cazurilor, elementul ceramic trebuie inlocuit dupa 6 – 12 luni de uz zilnic. Urmatoarele volume de apa pot fi luate in considerare pentru a garanta o performanta optima: Sterasyl® – 10,000 de litri; Super Sterasyl® – 2,000 de litri; Supercarb® – 3,800 de litri; Chlorasyl® – 3,800 de litri; Ultracarb® – 2,300 de litri. Dupa ce aceasta cantitate de apa a trecut prin elementul ceramic, acesta va trebui inlocuit pentru a garanta o performanta optima.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva arsenicului?

Din pacate, elementele filtrante nu indeparteaza arsenicul din apa. Arsenicul este probabil intr-o stare dizolvata, iar. pentru a elimina arsenicul este necesar un tratament cu alumina activata.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva manganului?

Manganul nu va fi indepartat de cartusul ceramic. Pentru a elimina manganul, se poate face un tratament de oxidare iar pentru niveluri scazute de mangan, pot fi utilizat un filtru cu nisip.

Cat de eficient este e cartusul Doulton®  sau British Berkefeld® impotriva Pseudomonas aeroginosa?

Pseudomonas aeroginosa este o bacterie care colonizeaza retelel de apa si are o dimensiune similara cu E-coli. In acest caz, cartusele ceramice au o eficienta de <99,99%.

Cartusele Doulton® sunt ecologice?

Da, elementele ceramice Doulton® sunt fabricate din 100% materiale natural.

Cat de eficient cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva tuturor tipurilor de bacterii?

Datorita numarului mare de specii diferite de bacterii care variaza in functie de forma, marime si caracteristici de crestere, ar fi imposibil ca filtrul ceramic sa fie eficient impotriva fiecarui tip. Cu toate acestea, filtrele ceramice Doulton® si British Berkefeld® reusesc sa elimine cele mai raspandite si daunatoare specii, bacterii patogene. Bacteriile patogene pe care le putem eliminat au fost identificate prin teste in laboratoare independente de testare sau sunt extrapolate din datele de testare ale unor microorganisme similare. Mai multe informatii puteti gasi in testele de laborator prezente pe website-ul nostru.

Cum pot curata un cartus ceramic?

Va recomandam o tamponare delicata, uniform aplicata cu un burete de vase pana cand cartusul ceramic revine la culoarea alba. Manusile de cauciuc sunt recomandate a fi utilizate in timpul curatarii si NU utilizati NICIODATA sapun sau detergenti. Asigurati-va ca capatul suportului din plastic nu vine in contact cu apa nefiltrata.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva motorinei, petrolului sau MTBE?

Partea ceramica a elementelor noastre de filtrare nu elimina niciunul din aceste materiale organice. Carbonul activat din elementele de filtrare Supercarb®, Chlorasyl® si Ultracarb® pot avea efect. Cu toate acestea, pentru a elimina aceste tipuri de materiale necesita cantitati mult mai mari de carbon activat si timp de contact mult mai lung decat cartusele noastre pot oferi.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sauBritish Berkefeld® impotriva Fluorurilor?

Cartusul ceramic nu va indeparta Fluorul, dar pre-filtrul nostru de reducere a Fluorurilor va face acest lucru. Acest pre-filtru este construit cu materiale aprobate de WRAS si NSF si este compatibil cu gama filtre DUO®.

Nu am un debitmetru pentru a masura cantitatea de apa pe care mi-a tratat-o ​​filtrul. Cum pot estima cantitatea de apa care trece prin filtru?

In medie, o familie de patru persoane utilizeaza aproximativ 8 litri de apa pe zi pentru gatit si baut. Prin urmare, pe baza a 10 litri/z ipentru patru persoane, durata de viata a cartusului poate fi estimata.

Filtrul meu ceramic pare sa se blocheze in mod regulat; functioneaza corect?

Da, blocarea regulata poate fi pur si simplu datorata turbiditatii sau a particulelor din alimentarea cu apa. Acest lucru dovedeste ca filtrul functioneaza eficient; ceramica elimina contaminantii si, prin urmare, reduce fluxul de apa, dar poate fi benefica utilizarea unui pre-filtru pentru sedimente.

Cum sa pastrez carcasa filtrului curata?

Carcasa filtrului este cel mai bine curatata prin desurubarea corpului din cap si stergerea suprafetei si a interiorului corpului cu o carpa moale cu apa calda. Este important sa nu incercati sa curatati capul filtruli. Acest lucru poate cauza contaminarea apei filtrata.

Ce se intampla daca las neutilizat filtrul pentru o perioada de timp?

Datorita auto-sterilizarii, lumanarile noastre ceramice nu vor fi afectate de lipsa de utilizare pentru o perioada de timp. Daca utilizarea normala a filtrului este intrerupta de vacante, cresterea volumului de bacterii heterotrofe inofensive poate duce la un gust „statut”. Problema se rezolva prin a lasa apa sa curca timp de cateva minute.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva Cloraminei?

Filtrul din ceramica de tip Chlorasyl® are o insertie bloc de carbon activ care scoate clorul si monocloramina, imbunatatind gustul si mirosul apei potabile.

Care este diferenta dintre duritatea temporara si cea permanenta in apa?

Duritatea este cauzata de prezenta ionilor metalici incarcati pozitiv. Duritatea totala se masoara ca echivalent in miligrame pe litru de carbonat de calciu. Duritatea temporara contine numai carbonati si bicarbonati, dintre care cel mai tipic este carbonatul de calciu. Duritatea temporara este cauzata de incalzirea apei si care este responsabila de deteriorarea conductelor metalice. Duritatea permanenta in schimb consta in saruri de metale necarbonatate si nu se precipita la incalzire.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva duritatii apei?

Elementul ceramic nu va elimina duritatea din apa, dar pre-filtru nostru pentru calcar o va face. Contine o rasina schimbatoare de ioni care reduce duritatea temporara in apa. Acest lucru ajuta la prevenirea formarii calcarului pe vesela si baterii. Acest pre-filtru este construit cu materiale aprobate de WRAS si NSF si este compatibil cu gama filtre DUO®.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva aluminiului?

Elementele ceramice Doulton® si British Berkefeld® sunt potrivite pentru indepartarea formelor de aluminiu sub forma de particule. > 99,99% vor fi indepartate la 0,9 microni sau> 99,99% la 0,5 pana la 0,8 microni. Nu se dovedesc a fi adecvate pentru tratarea aluminiului dizolvat.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva fierului?

Elementele ceramice Doulton® si British Berkefeld® sunt potrivite pentru indepartarea fierului sub forma de particule. > 99,99% vor fi indepartate la 0,9 microni sau> 99,99% la 0,5 pana la 0,8 microni. Nu se dovedesc a fi adecvate pentru tratarea fierului dizolvat. Pentru a trata apa continand fier solubil, fierul trebuie sa fie oxidat pentru a induce precipitarea inainte de filtrare.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva Legionellei?

Deoarece Legionella are o morfologie similara cu E-coli, elementele de filtrare ceramice ar trebui sa ofere o protectie similara impotriva Legionellei. Cu toate acestea, legionella este capabila de dezvoltare lenta dupa filtrare, astfel incat, daca doar un singur organism trece prin ceramica ar putea coloniza in cele din urma sistemul de livrare a apei.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva nitratilor?

Din pacate, elementele filtrante ceramice nu vor elimina nitratii. Dar pre-filtru nostru pentru nitrati o va face. Acest pre-filtru este construit cu materiale aprobate de WRAS si NSF si este compatibil cu gama filtre DUO®.

Cat de eficient este cartusul Doulton® sau British Berkefeld® impotriva estrogenului si estrogenului sintetic?

La momentul actual exista un numar limitat de cercetari privind estrogenul si estrogenul sintetic, deci nu avem date cuantificabile privind rezultatele eficacitatii produselor noastre in eliminarea acesteia. Datorita proprietatilor chimice ale Estrogenului, consideram ca carbonul activ ar fi eficient in reducerea acestuia. Cu toate acestea, pana la disponibilitatea unei mai bune metodologii de testare, nu putem putem garanta total eficienta.

De ce creste pH-ul apei potabile cand folosesc filtrul ceramic?

Cresterea usoara a pH-ului apei care trece prin filtrele ceramice se datoreaza prezentei Wolastonitului in ceramica. Wolastonitul este usor solubil si alcalin, astfel incat se poate dizolva partial in apa pe masura ce trece prin filtru, determinand o schimbare minora de pH care este inofensiva.

You must be logged in to post a comment.